العراق غير متعاون مع وزير الهجرة الهولندي

527832

Ook staatssecretaris Teeven van Asielzaken krijgt geen medewerking van Irak bij het terugnemen van uitgeprocedeerde Irakezen.

Die conclusie trekt Teeven zelf na een bezoek aan Irak. Het land blijft weigeren mee te werken aan gedwongen uitzettingen en laat alleen Irakezen toe die Nederland vrijwillig verlaten.

“Het zijn intensieve gesprekken geweest omdat Irak er niet enthousiast over is”, zegt Teeven tegen de NOS. “Het is een kwestie van een lange adem en er zijn nog veel hindernissen te nemen, maar er is wel de bereidheid om op voorzichtige schaal medewerking te verlenen.”

Onder de asielzoekers in tentenkampen en vluchtkerken zijn veel Irakezen van wie het asielverzoek tot de hoogste rechter is afgewezen. Nederland kan deze mensen zonder

medewerking van Irak niet uitzetten, omdat ze vaak niet de juiste papieren hebben om hun vaderland weer binnen te komen.

Te veel mensen

Irak zegt dat de groep terugkerende burgers uit diverse landen in de wereld te groot is om in één keer op te vangen. Het is onmogelijk om ze allemaal een huis en een baan te bezorgen. Vorig jaar keerden al ruim 65.000 gezinnen terug. Op de gedwongen terugkeer van nog meer mensen zit het land niet te wachten.

Vorig jaar onderhandelde de toenmalige minister Leers al over samenwerking bij de gedwongen terugkeer van Irakezen. Hij bood Irak 5 miljoen euro aan ontwikkelingshulp, maar Irak eiste 10.000 dollar per asielzoeker. Het overleg zit sindsdien vast. Teeven hoopt daar op termijn verandering in te kunnen brengen.

المصدر :

http://nos.nl/artikel/527813-ook-teeven-vangt-bot-in-irak.html

يرجى تعطيل اي برنامج الذي يمنع ظهور الاعلانات

يبدو انك تستخدم ادبلوكر او تطبيق اخر لمنع ظهور الاعلانات , بحسب قوانين الموقع و حفاظاَ على سياسة الموقع الجديده لا يمكنك تصفح موقعنا الا بعد تعطيل ال AD Blocker او اضافة موقعنا في قائمة البيضاء في تطبيق ال AD Blocker  . 

لأغلاق هذه الرسالة و تصفح الموقع قم بالخطوات التالية :

1-  انقر  على ايقونة الخاصة لتطبيق AD Blocker 
2- اختار Disable on this site  ( او قم بتعطية تماماً عند تصفح موقعنا )
3- انقر على ايقونة Refresh  او reload لتحديث الصفحة 

Uh oh, it looks like you have adBlock or an ad blocking application enabled. Please disable it or add us your (white list) then refresh the page to close this message. 

Close